Naar hoofdinhoud

Over ons

JobHulpMaatje Den Haag heeft als doel, geïnspireerd door een Bijbelse motivatie, om een ieder te helpen bij het deelnemen in de samenleving. Dat kan gaan om een betaalde baan, een passende opleiding of waardevol vrijwilligerswerk. Want iedereen heeft het recht om erkent te worden naar eigen talenten en mogelijkheden. JobHulpMaatje Den Haag is lid van de Vereniging JobHulpMaatje Nederland.

De Stichting JobHulpMaatje Den Haag is een vrijwilligersorganisatie, wat inhoudt dat de werkzaamheden van de projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers; de maatjes. Een uitzondering daarop is de professionele leiding om de continuïteit te bewaken, de vereiste uitvoeringsstandaard te bereiken, te borgen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Arbeid speelt een belangrijke rol in ons leven en heeft een grote invloed op ons welbevinden. Het verliezen van een baan is heftig en het niet kunnen vinden van een baan beschadigd het zelfvertrouwen. JobHulpMaatjes helpen jou bij het terugnemen van de regie over jouw rol in de samenleving. Met deze begeleiding helpen JobHulpMaatjes mensen die (vrijwilligers)werk zoeken of een passende opleiding.

Visie

JobHulpMaatjes versterken de positie van kwetsbaren op de arbeidsmarkt. Daarmee dragen ze bij aan een goed functionerende arbeidsmarkt in Den Haag. Ze werken aanvullend op de dienstverlening vanuit het UWV en andere sociale partners. In aanvulling op deze professionele hulp bij het vinden van werk, bieden JobHulpMaatjes juist persoonlijke aandacht. Ze werken op jouw tempo en kijken naar wat jij nodig hebt als persoon om vooruit te komen op deze arbeidsmarkt.

Download ons jaarplan.

Bestuursverslag 2019